Életfogytiglant kapott az idős asszonyt agyonverő férfi

Életfogytiglant kapott az idős asszonyt agyonverő férfi

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztést kapott a Pécsi Ítélőtáblán az a férfi, aki tavaly nyáron megölt egy idős asszonyt Zala megyében. Az ítélet szerint legkorábban 27 év múlva lehet feltételesen szabadlábra helyezni.

A 31 éves vádlottnak nem volt rendszeres jövedelme, ezért élettársa elhagyta. A nő azt mondta, akkor költözik vissza hozzá, ha pénzt szerez. A férfi elhatározta, hogy kirabol egy egyedül élő asszonyt. Bemászott az udvarba, majd felfeszítette az ajtót, ám a zajra felébredt az áldozat. Az asszonyt a támadó egy vascsővel úgy fejbe vágta, hogy perceken belül meghalt. A házból 90 ezer forinttal távozott. Első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék. A vádlott fellebbezésével került a büntetőügy a Pécsi Ítélőtáblára, ahol az ügyész az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta.

„Kiemelkedő tárgyi súlyú kétszeresen minősülő emberölésről van szó. Olyan körülmények között követte el, amely – bár ezt nem értékelte az elsőfokú bíróság – de elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények. Tehát, hogy idős sértett házába éjjel behatolva követik el az elkövetők a cselekményeket” – mondta Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A Pécsi Ítélőtábla nem változtatott a döntésen. „Ezek a cselekmények a társadalomban is olyan megbotránkozást váltanak ki, hogy az ilyen cselekményt elkövetőkkel szemben indokolt a törvény szigorával fellépni. Mindezekre figyelemmel az elsőfokú bíróság által alkalmazott határozatlan ideig tartó szabadságvesztés büntetés a legcsekélyebb mértékben sem tekinthető eltúlzottnak” – mondta Tóth Sándor, tanácsvezető bíró.

A vádlott legkorábban 2043-ban, 57 éves korában szabadulhat feltételesen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »