Életfogytiglanra és még harminc év börtönre ítélték a jeruzsálemi köcsögmenet résztvevőit megfenyítő ortodox zsidót

Életfogytiglanra és még harminc év börtönre ítélték a jeruzsálemi köcsögmenet résztvevőit megfenyítő ortodox zsidót

Jisáj Schlissel ortodox zsidó – amint arról mi is részletesen beszámoltunk – a tavaly jeruzsálemi köcsögmeneten rárontott a deviánsokra, akik közül egy leszbikát hátba szúrt, és ezzel előidézte a halálát, hat továbbit pedig megsebesített. A Jeruzsálemi Kerületi Bíróság mai döntése szerint Jisáj Schlisselt a leszbika meggyilkolásáért életfogytiglanra, míg a további hat másságos meggyilkolására tett kísérlet miatt harminc esztendő börtönbüntetésre ítélték. A Tóra homoszexualitást tiltó parancsára hivatkozó elkövetőt ezenkívül a bíróság még 2,64 millió sekel (1 USA-dollár=3 sekel) megfizetésére is kötelezte a bíróság a kárvallottak hozzátartozóinak – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.

Jisáj Schlissel (eredetileg németül: Schlüßel = kulcs), jeruzsálemi ortodox zsidó magára nézve kötelezőnek tartja a Tóra törvényeit, s azokat a gyakorlatban is érvényre kívánja juttatni. Tavaly nyáron a magamutogató ferde hajlamúak, amiképpen már jó néhány éve, szépen vonulgattak a város forgalmasabb utcáin, terein, amikor hirtelen behatolt a soraikba Schlissel, és előbb hat másságost kisebb-nagyobb sérüléseket okozva megkéselt, míg végül egy fiatal leszbikát hátulról hátba döfött, aki a kórházban meghalt. Az egyik felvételünkön az látható, amint az elkövető éppen hátba szúrja a leszbikát, s a Schlissel nyomába eredő rendőr pedig talán csak egy tized másodperccel késett el. A következő pillanatban már Schlisselt leteperték a földre.


A Jeruzsálemben tavaly meggyilkolt vonuló (fotó: családi archívum)

Jisáj Schlissel 2015. június 30-án mindössze egy hónapig volt szabadlábon a gyilkos támadása előtt, miután több esztendőt lehúzott a börtönben, mert a tíz évvel korábbi jeruzsálemi köcsögvonulás három résztvevőjébe is tőrt döfött, ám azok 2005-ben túlélték a fenyítést. A mai ítélet megindokolásában a bírónő elmondta: rendkívül veszedelmes, lélektelen emberről van szó, aki a börtönben elkövetett egy évtized alatt sem értékelte át a cselekedetét és nem változtatta meg a nézeteit. „A sötét fanatikussága meggátolja őt abban, hogy másokban meglássa az embert, s most is ez ösztökélte tettének elkövetésére”, mondta a bírónő, majd hozzáfűzte: „Az elkövető rendelkezésére álló mindössze egy hónapos idő alatt kioltotta egy 16 éves, életvidám lány életét.”

Az elítélt ortodox zsidó mindvégig nem volt hajlandó együttműködni az államilag kirendelt védőügyvéddel. Schlissel a per folyamán a többi között ezt mondta: „A homoszexuálisok és a leszbikusok menetei idézik elő az ellenünk elkövetett támadásokat és az intifádát. Az ilyen menetek az Örökkévaló Isten haragját váltják ki ellenünk: igyekszem az istenszeretet szellemében cselekedni, ám az ilyen büszkeségmenetek az Örökkévaló Isten és Izrael népe elleni gyűlöletnek számítanak. Minden zsidónak el kell döntenie, hogy ő hűséges a királyok királyainak királyához (Isten jelzője – J. K.) vagy az Örökkévaló Isten ellenzékének a hálójába kerül, amely nem más, mint maga a sátán”, jelentette ki a bíróságon Schlissel.

J. el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »