Életfogytiglani börtönbüntetést kaphat Alsóhatár polgármestere

Életfogytiglani börtönbüntetést kaphat Alsóhatár polgármestere

Életfogytiglani börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért az ügyész idősebb Dora Ferencre, Alsóhatár (Dolný Chotár) polgármesterére.

Ezt a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) bazini szenátusa előtt tartott záróbeszédében mondta Bohdan Čeľovský, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze.

Dora Ferencet három másik vádlottal együtt több gyilkosság megrendelésével, illetve elkövetésével, csalással, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel, valamint azzal vádolják, hogy a Sátor-banda tagja.

Életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyész Ladislav Alföldi-re, ifjabb Dora Ferencre pedig, mivel elkezdett együttműködni az igazságszolgáltatással, 22 év börtönbüntetést. A negyedik vádlottra, Szamaránszky Rolandra 24 év börtönbüntetést kért az ügyész.

Hírdetés

Az ügyész szerint bebizonyosodott, hogy

Dora Ferenc és a többi vádlott is együttműködött a Sátor-banda néven ismert bűnözői csoporttal.

Számos bűncselekmény elkövetését rendelte meg a banda, amelyekért pénzzel és egyéb dolgokkal fizetett

– jelentette ki, és hozzátéve, hogy idősebb Dora Ferenc a gyanú szerint szoros kapcsolatban állt Sátor Lajossal, a bűnözői csoport főnökével. Az ügyész záróbeszédében elmondta, hogy Dora Ferenc és Ladislav Alföldi beismerte, hogy közük volt egy stróman, Peter Nagy meggyilkolásához.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »