Életfogytig tartó büntetést indítványoz a főügyészség az ismerősét szíven szúró férfi ügyében – 23 éve már életfogytiglanira ítélték, de az nálunk nem szokott örökké tartani

Életfogytig tartó büntetést indítványoz a főügyészség az ismerősét szíven szúró férfi ügyében – 23 éve már életfogytiglanira ítélték, de az nálunk nem szokott örökké tartani

A korábban életfogytiglanra ítélt férfi a feltételes szabadság hatálya alatt szúrta szíven ismerősét. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtsa, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Hírdetés

2021 márciusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a jelenleg 57 éves, többszörösen büntetett férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt. A férfit 1999-ben emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A vádlott 2020 nyarán – a feltételes szabadságra bocsátása ideje alatt -, Dunakeszin, egy szívességi használatra átadott lakókocsiban szóváltást követően fejbe rúgta és szíven szúrta ismerősét. A támadást követően a sértettet magára hagyta, aki orvosi segítséget nem kért, mert ittas állapota miatt elaludt. Mentőt másnap az áldozatot felkereső szociális munkás hívott. A sértett a gondos orvosi ellátást követően felépült a sérüléseiből.

A Budapest Környéki Törvényszék a férfit különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 16 év szabadságvesztésre,  és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – az ügyészi fellebbezéssel egyetértve -, indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottat sújtsa életfogytig tartó szabadságvesztéssel, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott a másodfokú eljárás lefolytatását letartóztatásban várja.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »