Életet mentettek Dunaszerdahelyen a városi rendőrök

Életet mentettek Dunaszerdahelyen a városi rendőrök

Hétfőn délután a helyi rendőröknek köszönhetően nem történt nagyobb baj abból, hogy egy hölgy rosszul lett a volán mögött Dunaszerdahely belvárosában.

A dunaszerdahelyi.sk városi hírportál beszámolója szerint a Fő utcán tűnt fel a városi rendőrség járőrének, Dohorák Tomáš főhadnagynak és Hakszer Tibor főtörzszászlósnak, hogy egy autó fura módon áll a forgalmas úton. Az autóból kiszálló utastárs elmondta nekik, arra lett figyelmes, hogy a sofőr kezd rosszul lenni, mivel a kérdéseire már nem reagált, a lábát lehúzta a gázpedálról, majd lekapcsolta az autó motorját – írja a portál.

Hírdetés

A rendőrök kérdéseire szintén képtelen volt válaszolni a sofőr, ezért a biztonsági övét kikapcsolva az autó mellett stabil helyzetbe fektették, majd hívták a gyorsmentőket.

A mentő kiérkeztéig a segélyvonal munkatársának utasításait betartva igyekeztek a lehetőségekhez képest a legjobban figyelni a hölgyre, majd a hordágyra helyezve a mentőautóba segítették a valószínűleg rohamot kapott sofőrt; a mentőszolgálat munkatársai ezt követően kórházba szállították – derül ki a portál cikkéből.

A járőr tagjai kiemelték, az utastárs lélekjelenléte meghatározó volt az esetnél, de a környék járókelői is segítőkészségükről tettek tanúbizonyságot.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »