Életbe lépett a részleges kijárási tilalom, csak indokolt esetben léphetünk utcára

Életbe lépett a részleges kijárási tilalom, csak indokolt esetben léphetünk utcára

Hatályba lépett hétfőn 22 órakor a román belügyminisztérium katonai rendelete, amelynek értelmében este 10 és reggel 6 óra között csak indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket az állampolgárok.
Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezését célzó intézkedés alapján csak abban az esetben hagyhatják el lakásukat az emberek, ha a munkahelyükre mennek, alapszükségleti cikkeket kell beszerezniük (beleértve a háziállatok szükségleteit is), továbbá ha munkájukhoz szükséges javakat kell beszerezniük, vagy ha orvosi ellátásra van szükségük. Az ország többi nagyvárosához hasonlóan hétfőn este Kolozsváron is számos rendőr- és csendőrautó pásztázza az utcákat, hangosbemondón figyelmeztetve a lakosokat a kijárási tilalom szabályaira.

Hírdetés

Emellett engedélyezett a lakhely elhagyása gyerek ellátása/elkísérése, idős, beteg vagy fogyatékkal élő személyek ellátása céljából vagy családtag elhalálozása esetén.

A lakhely körüli rövid séta, háziállatok sétáltatása szintén engedélyezett. A hétfőn 22 órától életbe lépett katonai rendelet azt is előírja, hogy az állampolgároknak munkahelyi igazolvánnyal, a munkaadó által aláírt igazolással vagy saját felelősségre írt nyilatkozattal kell indokolniuk lakhelyük elhagyását.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »