Élesen nekiment a Most-Hídnak az MKP elnöke a közmédia új igazgatójának megválasztása után

Élesen bírálta a kormánypártokat, különösen a Most-Hidat Menyhárt József, az MKP elnöke a közmédia igazgatóválasztásának eredménye kapcsán. Menyhárt szerint “Mečiar szelleme tovább kísért”.

 

Az MKP elnöke úgy fogalmazott:

 

„A Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatójáról szóló mai parlamenti szavazás megmutatta: a szlovák parlament politikai kufárok játszótere. A hatalomhoz való ragaszkodás felülír minden elvet.”

 

Menyhárt szerint újra megismétlődött a parlamenti választások utáni jelenet:

 

„A néhány nap leforgása alatt született háttéralkuk miatt a Most-Híd véleménye gyökeresen megváltozott. A szélsőségesek elleni fellépés és a korrupcióellenesség élharcosai pedig a fasisztákkal kerültek egy platformra, hiszen ugyanarra a személyre szavaztak”

 

A magyar párt vezetője konstatálta: a közszolgálati médiát így egy olyan személy irányíthatja évekig, aki Szlovákia legsötétebb időszakában, Mečiar miniszterelnöksége idején tanulta ki a politikai szervilizmus, a mindenkori hatalom kiszolgálásának módját.

 

„Néhány hete még a mečiari korszak végéről értekeztek, ma pedig egyik kedvencét emelték az igazgatói székbe.”

 

írta állásfoglalásában, amelyben az ellenőrző szervek megerősítését sürgeti:

 

„A közszolgálati rádió és televízió irányításáért, a közszolgálatiság betartásáért ezek után a Jaroslav Rezníket az igazgatói székbe segítők is felelősséget viselnek, ezért a Magyar Közösség Pártja elvárja a rádió és televízió működését felügyelő szervek megerősítését”

 

Jaroslav Rezník 95 képviselői szavazatot kapott a mai voksoláson, ellenfele, az RTVS jelenlegi igazgatója, Václav Mika 50 voksot. Bugár Béla az első körhöz hasonlóan szabad kezet adott képviselőinek a szavazás előtt.

 

Körkép.sk

Nyitókép: MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »