Elengedte olimpiai céljait Nagy-Britannia

Elengedte olimpiai céljait Nagy-Britannia

Mivel rengeteg verseny elmaradt, fogalma sincs a helyi olimpiai bizottságnak az erőviszonyokról, így nincs értelme éremcélokról beszélni.

A Brit Olimpiai Bizottság (BOA) a szokásoktól eltérően nem határoz meg eredményességi célkitűzést csapatának a tokiói olimpiára.

Mark England, a brit küldöttség csapatvezetője a helyi médiának azzal magyarázta a BOA döntését, hogy a pandémia miatt rengeteg verseny elmaradt, így nem látják tisztán az erőviszonyokat, ezért éremcélokat sem lehet felállítani.

“Egyértelműen hiányoznak az átfogó adatok arra vonatkozóan, hogy hol állunk a riválisainkkal szemben” – jelentette ki England.

A Nagy-Britannia olimpiai és paralimpiai sportjának finanszírozásáért felelős UK Sport még 2018 februárjában azt közölte, hogy 54 és 92 közötti érem megszerzését várja a 2020-as nyári játékokon, azóta viszont nem adott ki hasonlót, s Mark England szerint már – a BOA-hoz hasonlóan – nem is fog.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });