Elengedik az áprilisi járulékokat – a kormány újabb gazdasági intézkedéseket be

Elengedik az áprilisi járulékokat – a kormány újabb gazdasági intézkedéseket be

A 250 főnél több embert foglalkoztató nagyvállalatok is segítséget kapnak a kormánytól, hogy ne kell elbocsátaniuk alkalmazottaikat a koronavírus okozta gazdasági problémák miatt – jelentette be Eduard Heger (OĽANO) pénzügyminiszter Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszterrel közös mai sajtótájékoztatóján.

Az új intézkedések háttere, hogy a hét elején a kormány tagjai a külön tárgyalásokat folytattak a nagyvállalatok képviselőivel. Ennek eredményeként a következő engedményeket fogják beterjeszteni a parlament elé:

Hírdetés

Nem teljesen tisztázott, hogy pontosan mit fog tartalmazni majd a törvénymódosítás. Van különbség ugyanis aközött, hogy egy vállalat a járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni tevékenységét (például a Decodom, amelynek napi bevételei drámaiak megzuhantak a kereslet csökkenése miatt), illetve hogy külföldi beszállítóinál állt le a termelés, és nincs alkatrész az üzem ellátáshoz (tipikus példa a Volkswagen pozsonyi üzeme).

Krajniak elmondása szerint eddig 36 ezer munkáltató igényelte a bértámogatást, ebből 1700-at már elbíráltak. Krajniak azt is elmondta, hogy bizonyos fokú támogatásra számíthatnak azok a cégek is, akik hosszabb ideje nem fizették be a járulékaikat, de nyilván nem számíthatnak majd akkora segítségre, mint az időben fizetők.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »