Elemzés: átlagosan nettó 252–328 ezer forint a bérigénye a diplomás pályakezdőknek

Nettó 400 ezer forint az átlagos fizetési igény a felsőfokú végzettségűek körében, a pályakezdők azonban ennél jóval alacsonyabb összeggel is beérik – derül ki a Profession.hu elemzéséből, amely egy 89 000 főből álló felmérésen alapul.

Az elemzés eredményeit ismertető Portfolio.hu azt írja, az adatbázis releváns és aktív felhasználóinak többsége az ELTE-n, továbbá a Debreceni Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, és a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát korábban. A volt hallgatók jellemzően a projektmenedzsment, az adminisztrátori, az asszisztens, a marketing, a programozó és a gépészmérnöki állásokban helyezkedtek el.

A pályakezdő, frissdiplomás munkavállalók között az átlagos nettó havi bérigény a 252 ezer és 328 ezer forintos tartományba tartozik,

Hírdetés

amely az évek során a szakmai tapasztalat növekedésével változik és az 5-10 évnyi szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalók esetében már 401 ezer és 580 ezer forint között mozog.

Mindemellett Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatója elmondta:

A felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalók átlagos nettó bérigénye jelenleg közel 396 000 forint havonta, szakmai tapasztalattól függetlenül, a teljes, diplomával rendelkezők összesítését nézve.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »