Élelmiszerek, melyek ártanak a bőrnek

Élelmiszerek, melyek ártanak a bőrnek

Ha szeretnénk, hogy bőrünk sokáig szép, feszes és fiatalos legyen, akkor elsősorban a táplálkozásunkra kell odafigyelnünk. Nemcsak az számít, hogy mit eszünk-iszunk, hanem az is, hogy mit nem. Az alábbiakat próbáljuk meg elkerülni.

Az alkohol fogyasztása az egyik legrosszabb, amit a bőrünkkel tehetünk. Egyrészt olyan hormonális gondokat okozhat, amelyek pattanások kialakulásához vezethetnek, másrészt csökkenti az immunrendszer ellenálló képességét, így szervezetünk, tehát bőrünk is hajlamosabb lesz a fertőzésekre. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy dehidratálja a bőrt, amitől öregebbnek látszunk – írja a Házipatika.com.

Sok diétázó ringatja magát abban a tévhitben, hogy a puffasztott fehér rizsből készült korongok egészségesek, pedig nem. Árthatnak a bőrnek, ráncosíthatnak, és könnyű túl sokat enni belőlük. Emellett még pattanásosodásra is hajlamosítanak. Mértékkel fogyasszuk csak, és akkor is sok zöldséggel és sovány fehérjével.

Hírdetés

Sajnos akármilyen egészségesnek hangzik, a szusi sem az. A vele fogyasztott szójaszóban általában rengeteg a só, amely nagyon rosszat tesz a bőrnek. Glikémiás indexe is magas, rontja az epidermisz keringését, kiszáríthatja a bőrt, és korai öregedést okoz.

Ha szeretnénk szép és egészséges bőrt, akkor sajnos a legtöbb tejtermék gyakori fogyasztásáról is le kell mondanunk. Számos fajtában ugyanis olyan, tehéntejből származó növekedési hormonok vannak, amelyek zsírossá tehetik a bőrt. Emellett már az enyhe laktóz-intolerancia is okozhat bőrtüneteket anélkül, hogy például emésztési gondok hívnák fel a figyelmünket arra, hogy ilyen gondunk van.

Szintén a magas sótartalom miatt érdemes leginkább kerülni ezeket, amelyek nemcsak a vérnyomásunknak, hanem a bőrünknek is nagyon rosszat tesznek. Emellett pedig a bennük lévő nitritek, tartósítószerek is nyomot hagyhatnak az arcunkon.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »