Elektromos traktort a magyar gazdáknak?

Elektromos traktort a magyar gazdáknak?

Ne maradjon le az 50%-os állami támogatású napelemes rendszerekről! Kérjen itt ingyenes ajánlatot. 1 perc alatt megkapja. (x) 

A jármű képes önállóan, vezető nélkül végrehajtani az előre beprogramozott feladatokat, de egy operátor a Monarch interaktív automatizálási funkcióit kihasználva azt is elérheti, hogy a traktor kövesse a munkást, és lassan haladjon a nyomában, írta az agrarszektor.hu. A Monarch Tractor azt állítja, hogy kifejlesztette a világ első teljesen elektromos, választható vezetési módú okos traktorát, és ezt sikerült egyetlen platformba belerakniuk. A cég közleményében jelezte, hogy már most több száz gazdaság jelezte előzetesen a vásárlási szándékát.

A traktor elektromos meghajtása 40 lóerőnyi folyamatos teljesítmény leadására képes, illetve rövid időkre képes 70 lóerőnyi teljesítményt is hozni. A jármű emellett három az egyben villamos eszköznek is tekinthető, hiszen nemcsak traktorként képes üzemelni, de egy extra tárolóegységgel terepjáróként is elboldogul, illetve erős generátorként is lehet használni a földeken.

Hírdetés

A jármű vezetővel és vezető nélkül is képes működni. A vállalat a járművezető-segítő és a járművezető által választható műveletek biztosítására autonóm hardver- és szoftvertechnológiát használ. A jármű képes önállóan, vezető nélkül végrehajtani az előre beprogramozott feladatokat, de egy operátor a Monarch interaktív automatizálási funkcióit kihasználva azt is elérheti, hogy a traktor kövesse a munkást, és lassan haladjon a nyomában. A traktort olyan biztonsági funkciókkal is ellátták, mint az elgurulás és ütközésgátlás, a látásalapú erőátvitel (PTO) és a 360 fokban érzékelő kamerák.



A traktor minden egyes a földeken töltött napon 240 gigabájtnyi adatot képes gyűjteni és elemezni. A gyártó szerint a traktor a gazdák jelenlegi eszközeivel is képes dolgozni, de a következő generáció okos szerszámok se jelentenek számára problémát. A szenzorok és a képalkotás által biztosított információk feldolgozása során a gép olyan adatokat hoz létre, amelyeket valós idejű eszközbeállításokra is lehet használni, de hosszú távú hozambecslésekként, valamint a növények különféle paramétereinek mutatóiként is lehet használni.

Gépi tanulási technológiájának köszönhetően a Monarch traktora képes arra, hogy ezeket az adatokat feldolgozza, és hosszú távú elemzéseket készítsen a növények egészségét illetően, amely annál pontosabb, minél többet dolgozik a gép a mezőn. A traktor a gyűjtött adatokat a Monarch felhőjében őrzi. A felhasználók okostelefonon vagy más okos eszközön keresztül kaphatnak a traktorral kapcsolatos riasztásokat, valamint frissítéseket az aktuális mikro-időjárási viszonyokról, ezen kívül pedig részletes műveleti jelentéseket, adatgyűjtést, elemzéseket a gazdaság hatékonyabb szervezése érdekében. A Monarch Tractor járművei 50 ezer dolláros (14,7 millió forintos) kezdő árral rendelkeznek. A kiszállítások 2021 őszére várhatóak.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »