Elektromos autókkal erősít több állami intézmény

Elektromos autókkal erősít több állami intézmény

A minisztérium célja, hogy az állami pénzből gazdálkodó intézmények járművei között az elektromos autók aránya 2030-ra elérje a 30 százalékot – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az állami intézményeknek készült elektromos autóflotta átadásáról szóló sajtótájékoztatón.

– közölte Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményének tanúsága szerint.

Hangsúlyozta, az infrastruktúra kiépítését illetően az egyik legfontosabb cél, hogy elektromos járművekkel az ország teljesen átjárható legyen. Hozzátette: a megvalósítás érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium létrehozta az állami tulajdonú e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t, amely már megkezdte az országos lefedettséget biztosító töltőhálózat telepítését.

Sokat tettünk továbbá az ösztönző szabályozási környezet megteremtéséért is – hívta fel a figyelmet Varga. A tárcavezető szólt arról, hogy Magyarországnak, tekintettel a gépjárműgyártás gazdasági súlyára, fontos érdeke, hogy ne maradjon ki az elektromobilitás fejlődéséből. Ennek érdekében a kormány a Jedlik Ányos Terv keretében támogatja a kutatás-fejlesztést és a háttéripar kiépítését is – tette hozzá.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: fontos, új lehetőséget jelent a zalaegerszegi tesztpálya megépítése, hiszen a nálunk működő nemzetközi nagyvállalatok egyre nagyobb hányada hozza Magyarországra a kutatás-fejlesztési tevékenységét is. Varga Mihály közölte: a világ élvonalába kerülhetünk az önvezető és elektromos járművekhez kapcsolódó fejlesztések tesztelési környezetének kialakításával.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »