Elegendő a zöldség van a szlovákiai földeken és raktárakban, mégis külföldit vásárolnak a kereskedők

Elegendő a zöldség van a szlovákiai földeken és raktárakban, mégis külföldit vásárolnak a kereskedők

A földeken és a szlovákiai raktárakban tonnákban állnak a hazai termelésű zöldségek, a kereskedők mégis külföldről vásárolnak. Nem kivétel a hagyma, a káposzta és a burgonya sem, mikozben ezekből a terményekből bőven van a hazai termelőknél – hívja fel a figyelmet a Szlovákiai Zöldség- és Burgonyatermesztők Szövetsége.

 

„A kereskedők és a kiskereskedelmi láncok külföldről vásárolnak zöldséget, pedig a szlovákiai zöldségekből is elegendő áll rendelkezésre és még jelentős mennyiségek vannak a szántóföldeken is. Fennáll annak a veszélye, hogy a szlovákiai zöldség megrohad a raktárakban és a földeken. Nekünk sem lehet mindegy, hogy a külföldi zöldség elsőbbséget élvez az üzletekben az frissebb és minőségesebb szlovák zöldségekkel szemben”

fogalmaz a szövetség.

Hírdetés

Közlésük szerint elegendő mennyiség áll a hazai piac ellátására az idei évben a fehérkáposztából, zellerből, céklából, petrezselyemből, hagymából, burgonyából és tökből.

„A szlovák gazdák elegendő hazai zöldséget termesztenek, és elsőbbséget kéne élvezniük a piacon a külföldi terményekkel szemben”

nyilatkozta Jozef Šumichrast, a szövetség igazgatója.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »