Elege van a környéken lakóknak a Nélküledet játszó zenélő útból, petíció indul

Elege van a környéken lakóknak a Nélküledet játszó zenélő útból, petíció indul

Hat környező település lakói panaszkodnak az út keltette zaj miatt: nem tudnak nyitott ablaknál aludni, és már a nappali tevékenységeiket is annyira zavarja, hogy nincs kedvük otthon tartózkodni.

Petíciót indít pénteken Petrik Zsolt, Lőrinci frissen megválasztott független képviselője annak érdekében, hogy megszüntessék a 21-es számú főúton, Hatvan és Lőrinci közötti szakaszon nemrég kialakított zenélő útburkolatot – írja a hvg.hu.

Az 550 méteres útszakaszon a megengedett 80 km/h-s sebességnél a speciális útburkolatnak köszönhetően az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című száma csendül fel. A képviselő elmondása szerint az átadás óta több lakossági bejelentés érkezett a környéken lakóktól a zaj miatt.

Hírdetés

A petíció szerint Zagyvaszántó, Lőrinci, Selyp, Heréd, Nagygombos, Kisgombos településeken és a Mátravidéki Erőmű területén is zavaró a zenélő burkolat hatása.

Ornitológus szakemberek szerint a zenélő útburkolat hangja a madarakat is zavarja. Mindemellett közlekedésbiztonsági kérdéseket is felvet a dolog. A magyarul nem tudó külföldi sofőrök nem tudják értelmezni a táblát, és így az útszakaszra hajtva megijedhetnek, ami akár veszélyhelyzetet is okozhat – írják.

Az aláírásgyűjtés célja, hogy szüntessék meg a zenélő útburkolatot, vagy építsenek a 21-es főút érintett szakaszának mindkét oldalára zajvédő falat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »