„Elég volt 30 év alatti férfinak lenni ahhoz, hogy Spacey úgy érezze: hozzányúlhat"

„Elég volt 30 év alatti férfinak lenni ahhoz, hogy Spacey úgy érezze: hozzányúlhat"

Egy mexikói színész is szexuális zaklatással vádolta meg Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színészt, miután egy másik színésztársa, az amerikai Anthony Rapp hasonló esetről panaszkodott egy interjúban, és Spacey nyilvánosan bocsánatot kért Rapptől.

Roberto Cavazos, aki Nagy-Britanniában tanult, és mozifilmeken, tévéfilmeken, valamint színházi előadásokban is látható, a saját Facebook-oldalán közölte hétfőn, hogy többször találkozott Spaceyvel, és ezek a találkozások kellemetlenek voltak a számára, közel volt a helyzet ahhoz, hogy azt zaklatásnak lehessen nevezni. „Ha nő volnék, nem haboznék zaklatásnak nevezni ezeket” – írta Cavazos. Szóban forgó találkozásaik idejét nem írta meg, csak azt, hogy akkor ismerte meg Spaceyt, amikor 2004 és 2015 között a londoni Old Vic-színház művészeti igazgatója volt. Önéletrajza szerint Cavazos 2008-ban, 2010-ben és 2011-ben dolgozott ebben a színházban.

„Sokan vagyunk, akik el tudnak mondani egy történetet Kevin Spaceyről” – írta a 35 éves színész, hozzátéve: „elég volt 30 év alatti férfinak lenni ahhoz, hogy Spacey úgy érezze: hozzányúlhat”. Mint magyarázta, ezt onnan tudja, hogy sokan beszéltek neki hasonló élményekről, és szerinte a következő napokban többen lesznek olyanok, akik felfedik hasonló találkozásaikat Kevin Spaceyvel.

Cavazos Facebook-bejegyzése után a Twitter-fiókjában írta meg, hogy többet nem akar mondani erről a témáról, mert mindent leírt, amit akart.

Kevin Spacey a hétvégén először beszélt homoszexualitásáról, miután egy kollégája azt állította, hogy még gyermekkorában Spacey szexuálisan zaklatta őt egy házibulin. Spacey azt mondta, nem emlékszik, de bocsánatot kért.

Anthony Rapp interjúja után néhány órával kiderült, hogy Kevin Spacey Kártyavár című sorozata a most készülő hatodik évadával véget ér, bár a gyártó Netflix állította, hogy a döntés már hónapokkal ezelőtt megszületett. Aztán kedden a Spacey-t ért vádak miatt felfüggesztették a forgatási munkálatokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »