Eldőlt, nem lesz meg Tokióban a hetedik olimpiája a magyar sportolónak

Eldőlt, nem lesz meg Tokióban a hetedik olimpiája a magyar sportolónak

Nem indulhat Tokióban, hetedik olimpiáján a szörfös Gádorfalvi Áron, miután a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (WS) véglegesítette a mezőnyt.

Gádorfalvinak nem sikerült kvótát szereznie, de tavalyi Európa-bajnoki szereplése után az első tartalék volt, így maradt esélye, hogy 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 után ismét ötkarikás játékokon indulhasson, s ezzel magyar rekorder legyen. Ez akkor történhetett volna meg, ha azon országok közül, amelyek a maximáltnál több hajóosztályban szereztek kvótát, szörfben visszalép valamelyik. Erre a norvégok esetében mutatkozott esély, szerdán azonban – amint azt Utassy Loránd szövetségi kapitány közölte – az északi ország jelezte, hogy küld férfi szörföst Tokióba.

Ezzel egy szép sorozat szakad meg, mivel

Hírdetés

2000, azaz Sydney óta mindig volt magyar férfi és női szörfös is az olimpián, amit egyetlen más tenger nélküli ország sem tudott elérni.

A magyar olimpiai szerepléseket tekintve Mohamed Aida lehet a csúcstartó, a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok tőröző eddig hat ötkarikás játékokon (1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016) vett részt, így Tokió lehet a hetedik olimpiája. A sportági szövetség döntése szerint ő a negyedik csapattag, aki becserélhető a verseny során.

A magyar színeket így vitorlázásban Vadnai Benjamin (Laser Standard), Érdi Mária (Laser Radial), Berecz Zsombor (Finndingi) és Cholnoky Sára (szörf) képviseli majd az július 23-án kezdődő olimpián.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »