Eldőlt: mégsem kell képesítés a lángossütőnek

Eldőlt: mégsem kell képesítés a lángossütőnek

Fellélegezhetnek a melegszendvicsesek és palacsintasütők is, módosította a sok kritikát kapó rendeletet az ITM.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve módosította a képesítési követelmények rendeletét azért, hogy 2021. október 13-tól a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben csak a szakmai felügyeletet ellátó személynek kelljen képesítéssel rendelkeznie – közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.

Hírdetés

Hozzátették, a kormány kiemelten fontosnak tartja a hazai vállalkozások támogatását és a gazdasági szereplők működési stabilitásának megőrzését.

A képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre – írták. Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban a tárca módosította a szabályozást. A módosítás lényege, hogy a jövőben nem kötelező a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben dolgozó valamennyi munkavállalónak szakképesítéssel rendelkeznie. A büfétermékek (például a lángos, a palacsinta, a melegszendvics) elkészítése és forgalmazása pedig egyáltalán nem lesz képesítéshez kötött tevékenység.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »