Eldőlt, játszhat-e a magyarok ellen állampolgársági gubancba keveredett Nedim Bajrami

Eldőlt, játszhat-e a magyarok ellen állampolgársági gubancba keveredett Nedim Bajrami

A játékos svájci is, albán is, de a múltjával kapcsolatban akadtak még kérdések.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta Nedim Bajrami és az Albán Labdarúgó-szövetség (FSHF) fellebbezését, ennek következtében a játékos pályára léphet új nemzeti csapatában a szeptemberi világbajnoki selejtező-mérkőzéseken, így játszhat Magyarország ellen is.

A CAS közölte, hogy a sportág nemzetközi szövetségének (FIFA) májusi döntését felülbírálva engedélyt adott az országváltásra az Empoli 22 éves középpályásának.

Hírdetés

A CAS megállapította, hogy Bajrami még nem lépett pályára a svájci felnőtt válogatottban, illetve a svájci mellett albán felmenői révén már kettős állampolgársággal rendelkezik. A FIFA még utóbbira hivatkozva utasította el Bajrami beadványát, mondván: amikor a svájciak először beválogatták őt a korosztályos együttesbe, hivatalosan még nem volt kettős állampolgár. A CAS gyorsított eljárás során múlt kedden videón tartott meghallgatást az ügyben.

A pozitív döntésnek köszönhetően Bajrami már az albánok soron következő fellépésein is rendelkezésre állhat, az együttes csütörtökön Lengyelországban vendégeskedik, majd vasárnap Magyarországot fogadja. Albánia három mérkőzésen szerzett 6 pontjával Anglia (9) és Magyarország (7) mögött, de Lengyelország (4) és Andorra (0) előtt a harmadik helyen áll az I csoportban.

Bajrami Észak-Macedóniában született, majd családja Svájcba költözött, ő pedig 10 éves korától tíz éven át a Grasshoppers játékosa volt, utolsó két évében a felnőtt kerethez tartozott. Időközben rendszeresen szerepelt a korosztályos svájci válogatottakban. Az Empolihoz 2019-ben igazolt, és az élvonalba idén feljutó együttesben alapembernek számít. Bajramit márciusban meghívták az U21-es svájci gárdába, ő azonban akkor már visszautasította a felkérést azzal az indoklással, hogy az albán felnőtt együttesben kíván szerepelni a jövőben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »