Eldőlt: folytatódik a sztrájk a győri Audiban

Eldőlt: folytatódik a sztrájk a győri Audiban

Több mint 144 órája sztrájkolnak.

“A késő estig tartó bértárgyalási sorozat végére nagy nehezen sikerült ugyan a munkáltatót további elmozdulásra bírni az eredeti ajánlatához képest – hiszen a 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos alapbéremelés mellett a cafeteria összege 300 ezer forintról 400 ezer forintra nőtt – azonban a tárgyalások így sem vezettek megállapodáshoz”

Hírdetés

Mint írják: közeledve a a meghirdetett 168 órás sztrájk végéhez, figyelembe vége a tárgyalások során eddig tapasztaltakat és az esetleges további lehetőségeket, a szerdai napra összehívta a sztrájkbizottságot. ennek feladata lesz értékelni az eddig történteket.

Az AHFSZ január 24-e reggel hat és január 31-e reggel hat óra közötti időre hirdetett egyhetes sztrájkot, mert az Audi Hungaria Zrt. és a szakszervezet nem tudott megállapodni az idei évi bérekről a tavaly szeptember óta tartó tárgyalások során. 
    
A sztrájk ideje alatt teljesen leállt a termelés Győrben, a termeléskiesés miatt hétfőn leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, mert hiányoznak a Győrben készített motorok.
    
Az Audi másik németországi üzemében, a neckarsulmi gyárban szerdáig van megfelelő számú motor a járművek összeszereléséhez. A hét második felétől ott is vizsgálni kell majd a gyártás folytatásának feltételeit.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »