Eldőlt: A belgákkal meccsel a magyar válogatott a nyolcaddöntőben

A belga válogatott 1-0-ra nyert a svéd csapat ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az E csoport harmadik fordulójában.

Ezzel a második helyen végzett és a magyarokkal mérkőzik a nyolcaddöntőben, vasárnap 21 órakor Toulouse-ban.

A svéd válogatott kiesett, Zlatan Ibrahimovic pedig utoljára szerepelt a nemzeti együttesben.

Nagy elánnal kezdtek a svédek, Berg akár már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, de kilenc méterről, középről leadott lövését Courtois védte. Pár pillanattal később viszont már Lukaku veszélyeztetett a túloldalon, azután pedig magukra találtak a belgák, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 25. percben de Bruyne lőtt 20 méterről a svéd kapura Hazard lekészítése után, egy perc elteltével pedig Ibrahimovic próbálkozott hasonló távolságról. Közvetlenül a szünet előtt nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki a belga válogatott, balról ívelt középre de Bruyne, az előrehúzódó Meunier pedig öt méterről centikkel csúsztatott a bal kapufa mellé.

A szünet után is kiegyenlített játék folyt a pályán, a belgák ugyan jóval többször kísérleteztek kapura lövéssel és több szögletet is végezhettek el, de a svédek is vezettek támadásokat, a labdabirtoklás pedig nagyjából egyenlő volt. Ezzel együtt a 66. percben de Bruyne távoli lövése jelentett veszélyt a svéd kapura, majd a 73.-ban Lukaku lépett ki, de szorongatott helyzetben nem tudta átemelni a labdát a kivetődő Isakssonon. A 76. percben Ibrahimovic 27 méterről leadott szabadrúgását kellett védenie a belga kapusnak, s később is volt nagy helyzetük a svédeknek, melynél de Bruyne a gólvonalról fejelte ki a labdát -, végül azonban Nainggolan nagyszerű lövése döntötte el a mérkőzést.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Háború a foci EB-n: 36 szurkolót letartóztattak, 16-an kórházba kerültek, fotókkalMagyarország csoportelső! – A portugálok sem bírtak az Eb legjobb meccsén DzsudzsákékkalFantasztikus rajt: Kétgólos osztrák-veréssel indította a válogatott az Eb-tRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, labdarúgás, Franciaország, magyar labdarúgó-válogatott, EURO 2016Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »