Eldobott 86 ezer lejt a játékpisztolyos aradi bankrabló

Eldobott 86 ezer lejt a játékpisztolyos aradi bankrabló

Fegyveres bankrablást kísérelt meg egy aradi bankfiókban egy álarcos férfi csütörtökön, a támadásban senki sem sérült meg, az elkövető elmenekült.

bankarad22_b(fotó: Aradon.ro)

A román hírtelevíziók helyszíni tudósítói szerint a bankrablási kísérlet megdöbbentette az aradiakat, ugyanis sok vagyon elleni bűncselekményt követnek el, de ritkán fordul elő fegyveres támadás bankfiók ellen. Helyi idő szerint délben egy álarcos férfi lépett be egy fegyvernek látszó tárggyal a Mikelaka városrészben található BCR-bankfiókba, megfenyegette a bank egyik alkalmazottját, a pénztárban található készpénz átadására szólította fel őt – számolt be az MTI.

A bankfiókban egy ügyfél is tartózkodott, aki a Mediafax hírügynökség szerint megpróbálta leteperni a támadót, miközben ő arra várt, hogy pénztáros odaadja a pénzt. Ez nem sikerült ugyan neki, a tettes őt is megfenyegette, de közbeavatkozása megijeszthette a támadót, aki néhány bankjegyköteget felkapva elfutott. A tanúk szerint a mozgásából ítélve a bankrabló fiatal volt.

Az elrabolt összeget (vagy annak egy részét) percekkel később egy közeli utcában, a banktól alig 200 méternyire megtalálták egy hátizsákban, amelyet a rablás tanúi korábban az elkövetőnél láttak. A hátizsákban 86 ezer lej volt. Ugyanott egy szemeteskukából előkerült egy pár kesztyű, az álarc és a támadáshoz használt fegyver, amelyről kiderült, hogy játékpisztoly. Az elkövetőt egyelőre nem találták meg.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »