Elbukta a CFR a „vízilabdarúgás” Szuperkupáját

Elbukta a CFR a „vízilabdarúgás” Szuperkupáját

„Gyermeteg hibát követtünk el a gól előtt, de nincs időnk siránkozni” – nyilatkozta Vasile Miriuță, a Kolozsvári CFR vezetőedzője, miután labdarúgócsapata szombaton 1-0-ra elvesztette a kincses város Szamos-parti arénájában megrendezett, Astra elleni Szuperkupa-döntőt. 

astraszup1_b

A fellegvári Román Kupa-győztes és a giurgiui bajnok idénynyitó összecsapása végén így utóbbi emelte magasba a trófeát, de a pályán leginkább a víz volt az úr: a heves esőzés a második félidőben csaknem összefüggő pocsolyává változtatta a játékteret.

„Vízilabdarúgásban” pedig az Astra bizonyult jobbnak: a 86. percben Larie megfeledkezett arról, hogy ez egy másik sportág, és laposan megpróbált hazagurítani a CFR kapusának, de a labda félúton „lehorgonyzott”; Marc becsúszva próbált menteni, ám a játékszer az ellenfélhez jutott, William De Amorim pedig távolról az üres kapuba továbbította a játékszert. Ezt megelőzően az első félidőben az Astra többet veszélyeztetett, a második, „elsüllyesztett” játékrészben pedig már a Gépész utcai csapat előtt is több helyzet adódott, de nem élt velük, ahogy a ráadásban adódó egyenlítési lehetősséggel sem.

astraszup_b

„Nagy harc alakult ki a pályán az időjárási körülmények miatt. Szerettük volna, ha Kolozsváron marad a Szuperkupa, de sajnos nem így történt, bárki hibázhat, senki sem tökéletes” – fogalmazott Miriuță, aki helyeselte, hogy a játékvezető nem szakította félbe a találkozót, hiszen „mindkét csapat ugyanazon a pályán játszott”. Más véleményen volt Cristian Petre, az Astra másodedzője – aki az eltiltott Marius Șumudicát helyettesítette a kispadon –: szerinte nem szabadott volna végigjátszani az „inkább pólómeccshez hasonlító” találkozót. A klub története második Szuperkupa-győzelmének azonban örült, a siker ugyanis szerinte nagy önbizalmat ad csapatának a bajnokság kezdete előtt.

Egyébként Vasile Miriuță, az Energie Cottbus egykori játékosa és trénere a mérkőzés előtt elbeszélgetett Cristoph Daummal, a román válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitányával is, akinek szerep is jutott a fináléban: a német szakember adta át a Szuperkupát a győztesnek. A két edző találkozóján minden bizonnyal szóba került a CFR-t erősítő Mario Camora helyzete is, ugyanis Răzvan Burleanu, a szakszövetség (FRF) elnöke szombaton bejelentette, honosítják a portugál játékost.

A 29 éves hátvéd legtöbb két hónapon belül megkapja a román állampolgárságot, így hamarosan Daum rendelkezésére állhat, akárcsak a szombati összecsapás gólszerzője, William De Amorim – a 24 éves brazil szélső májusban szerezte meg gyorsított eljárással a román állampolgárságot. Burleanu szombati sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a szeptember 4-én rendezendő, Montenegró elleni világbajnoki selejtezőig kicserélik a Kolozsvár Aréna gyepét – erre ígéretet kapott a Kolozs megyei hatóságoktól.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »