Elbaltázta a kibertámadást az Iszlám Állam

Megígértük, hogy feltörjük a Google-t – dicsekedtek a dzsihadisták hétfői kibertámadásuk után. Ám az Iszlám Állam hackerei a keresőóriás helyett egy indiai honlapot törtek fel, ami órákon keresztül egy francia nyelvű dzsihadista dalt játszott.

A kiberhadsereg tévedésből egy hasonló nevű, ám pici honlapra csapott le – írta az Independent a Vocativ.com cikkére hivatkozva.
A kiberterroristák a cég logóját is megváltoztatták, majd online verték a mellüket a győzelem után.

A terroristák alaposan melléfogtak legutóbbi támadásukkal, ugyanis az internetes óriás helyett Gandani K. indiai állampolgár honlapját sikerült feltörniük, a www.addgoogleonline.com oldalt, ami laikus szemmel még hasonlít is a Google keresőjéhez, de rákattintva egyértelműen más tartalomra vezeti az olvasót. Megnyitáskor egy felbukkanó ablak tudatja a látogatóval, mit gondolnak az Iszlám Államról.

Az Iszlám Állam kiberhadserege állítólag egy listát is közzétett a neten, melyen 35 feltört brit honlap szerepel. A terroristák hozzáfűzték: a támadásokat bosszúból hajtották végre a tavalyi amerikai légicsapásokban meghalt brit dzsihadista harcos, Junaid Hussain meggyilkolása miatt.

A feltört honalpok meglepően sokrétű szolgáltatásokat nyújtanak: egy japán táncórákat kínáló oktató oldalán kívül egy hálószobabútorokat áruló és egy laminált padlólapokkal foglalkozó honlapra is lecsaptak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »