Elárulta Amerika, hogy hova telepítik a tankokat a térségben – ezért van akkora arca az oláhoknak

Philip Breedlove tábornok, az Európában állomásozó amerikai haderő parancsnoka szerint az Egyesült Államok és a NATO módosít a védelmi doktrínáján, s az “agresszív orosz politika” miatt Kelet-Európában a biztonság garantálása helyett az elrettentés politikáját kívánja folytatni. Az új amerikai páncélos dandár hat országot lehet jelen: Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Bulgária.

Magyar Menedék - Sitchin

Az amerikai tábornok a lett fővárosban, Rigában nyilatkozott, miután megbeszéléseket folytatott a balti térségben állomásozó NATO-parancsnokokkal, de szavait az amerikai közszolgálati rádió (NPR) és egy katonai-védelempolitikai kérdésekkel foglalkozó amerikai szaklap is idézte.

Ha arra kerülne sor, mi készen állunk rá, hogy harcoljunk és győzzünk is. Célunk az, hogy a védelem biztosítása helyett elrettentő erővé fejlesszük haderőnket – fogalmazott a tábornok. Nyilatkozatára egy nappal azt követően került sor, hogy a Pentagon (az amerikai védelmi minisztérium) bejelentette: növeli katonai jelenlétét Európában, s páncélos dandárt telepít Kelet-Európába.

Breedlove erősödő és agresszív Oroszországról beszélt, amely szerinte megpróbálja kiterjeszteni befolyását perifériájára is, sőt, még azon túlra. Az új amerikai páncélos dandárt kilenc hónaponkénti váltással telepítik a térségbe, s a Pentagon azt jelezte, hogy a rotáció hat országot érinthet: Észtországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Romániát és Bulgáriát-

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »