Elaltatták a kedden reggel Kovászna megyében elgázolt medvét

Elaltatták a kedden reggel Kovászna megyében elgázolt medvét

ElaltattĂĄk azt a medvĂŠt, amelyet elgĂĄzolt egy autĂł kedden reggel KovĂĄszna megyĂŠben. A sĂŠrĂźlt nagyvadat egy BrassĂł megyei rezervĂĄtumba szĂĄllĂ­tottĂĄk a baleset utĂĄn, az orvosok azonban nem tudtĂĄk megmenteni az ĂŠletĂŠt.

A medvét a Kézdivásárhely és Brassó közötti 11-es országúton ütötte el egy autó. Az állat súlyos sérüléseket szenvedett, mindössze 200 métert sikerült még megtennie, majd egy állatorvos elkábította és a Brassó megyei medverezervátumba szállították. A Millió Barát Egyesület orvosa a megyei állategészségügyi igazgatóság illetékes állatorvosával együtt kivizsgálta az állatot és megállapították, hogy mindkét első lába eltörött és belső vérzése van, ezért az elaltatása mellett döntöttek, hogy véget vessenek szenvedésének.

Hírdetés

A szakemberek szerint a medve kĂśrĂźlbelĂźl hĂĄrom ĂŠs fĂŠl ĂŠves volt.

„A MilliĂł BarĂĄt EgyesĂźlet azt javasolja minden gĂŠpkocsivezetőnek, hogy legyenek nagyon figyelmesek ebben az időszakban, mert a klĂ­mavĂĄltozĂĄsok miatt a medvĂŠk mĂŠg nem kezdtĂŠk el a hibernĂĄlĂĄst, ĂŠs kijĂśnnek az erdőből ĂŠlelem utĂĄn kutatva” – hĂ­vja fel a figyelmet kĂśzĂśssĂŠgi oldalĂĄn az egyesĂźlet.(agerpres)

NyitĂłkĂŠp: Transylvanian Wildlife Project Facebook-oldala.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »