Elájult a devizaválságba beleőrült gyilkos a bíróságon

Elájult a devizaválságba beleőrült gyilkos a bíróságon

A vádlott az ülésen nem tagadta meg a vallomástételt, de meghallgatása közben elájult, ezért a bíróság felfüggesztette az ülést és mentőt hívott.

A volt rendőr feleségével közösen nevelte három gyermekét, akik közül kettő kiskorú, az egyik fogyatékossággal élő.

A férfi Inárcson épített családi házat devizahitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudta fizetni, ezért végrehajtás indult, a házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

Hírdetés

A vádlott 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásához az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője többféleképpen próbált neki segíteni, de az asszonynak nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítania.

A vádlott felesége 2018. július 10-én közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik. A férfi egy átvirrasztott éjszaka után másnap reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, vita robbant ki közöttük, a férfi kést vett elő a táskájából és kétszer nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba és feladta magát.

A 24.hu az esetről azt írja, hogy a családnak 59 millió forintra ugrott a devizahitele, és a házat csak 19 millióért árverezték el, tehát még maradt 40 millió forint adósságuk. A lap szerint a férfi akkor szúrta meg az ügyintézőt, amikor az közölte, hogy kilakoltatásuk esetén a gyermekeket gyámhatósági elhelyezés alá kell vonnia.

A Pest Megyei Főügyészség a büntetőügyben közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés és lőszerrel való visszaélés miatt nyújtott be vádiratot. Tizenkét év fegyházat kért az ügyész.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »