„Elajándékozta” pontjait a Sportklub

„Elajándékozta” pontjait a Sportklub

Büntetőkkel kapott ki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az idei szezon első hazai pályás Mol Liga-mérkőzésén, miután a Székesfehérvári Titánok 2-0-ás hátrányból egyenlítve mentették ellenük hosszabbításra, majd pedig szétlövésre a szombati találkozót. 

sportklub hoki gn 013_b

A 3-2-es végeredményt végül épp a csíkszeredai születésű Reisz Áron büntetője állította be a vendégek javára, akik ezzel két pontot „raboltak” az egy ponttal vigasztalódó erdélyiektől. A hargitai egyesület közleménye alapján Tom McCharty edző nem kendőzte csalódottságát, úgy fogalmazott: „karácsonyi ajándékként” adták a két pontot az ellenfélnek.

„Minden adott volt, hogy a harmadik harmadot jól kezdjük. Stabil játékkal vezettünk, majd a záró felvonásban nem azzal törődtünk, amivel kell. Ostoba hibák előzték meg a kapott gólokat. Elég csak a kilőtt korongra gondolni az 5-3-as szituációt megelőzően, vagy a második gólunk előtti eladott korongra. És ez a két helyzet elég volt, hogy így végződjön. Majd a büntetőknél a négy legjobban lövő játékos ki akarta cselezni a vonalon álló kapust. Nem beszélve arról, hogy a harmadik harmadban négy előnyünk volt egymás után. Az egyszerű játék helyett, mi teljesen elkomplikáltuk. Üres kapura akartuk játszani a helyzeteket – ilyen hatvanból egy sikerül –, ráadásul a kipattanókra sem figyeltünk. Kapura lövés nélkül nincs gól” – értékelt a kanadai szakember.

A hazai élvonalbeli bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub azonban még nem hibázott – előbb 6-2-re, majd 4-1-re verte hazai pályán a Steauát –, de a hétvége után csak az összetett második helyén áll, mert a Brassói Corona a Gyergyószemtmiklósi Progym vendégeként, 5-1-es és 4-3-as (hosszabbítás után) győzelemmel szerzett pontjai után már a Sportul Studențesc elleni „dupláját” is megnyerte 19-1-re és 22-1-re.

Utóbbinak egyébként a bajnoki címvédő Galaccal kellett volna kezdenie a szezont, de a Mol Liga miatt a moldvai találkozót majd csak decemberben pótolják.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »