Eladják Leisztinger Tamás cégeinek gyöngyszemét

Lezárult a tizennyolc magyarországi és három külföldi szállodát jegyző Hunguest Hotels Zrt. átvilágítása, de a teljes adásvételi folyamat augusztus közepéig tarthat – írta a Magyar Idők online kiadása csütörtök este.

A folyamat lezárultával Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnöke tulajdonába kerülhet a Hunguest Hotels szállodalánc. A Gazdasági Versenyhivatal a folyamatban lévő ügyletről nem adott tájékoztatást.

A lap úgy tudja, az elmúlt másfél évben átstrukturált Konzum Nyrt. által befektetési céllal létrehozott KONZUM PE Magántőkalapon keresztül kerülhet Jászai Gellért érdekeltségébe a Hunguest Hotels szállodalánc, amely a Forrás Nyrt.-n, az Arago Holdingon és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozik.

Az átvilágítást a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi, amelynek tulajdonosa Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként. Ez a lap szerint megerősítette azt a korábbi piaci értesülést, miszerint a Balatonnál korábban jelentős beruházásokat tervező Jászai Gellért állhat a Hunguest Hotels szállodalánc felvásárlási szándéka mögött.

A Magyar Idők információi szerint nem kerülnek új tulajdonba a külföldi egységek – a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut –, emellett két magyar Hunguest-hotel – a szegedi Hotel Forrás és a lillafüredi Hotel Palota – Leisztinger Tamás tulajdonában marad.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »