„El kell kezdeni a munkát, amit az ellenzék az elmúlt években nem csinált meg”

„El kell kezdeni a munkát, amit az ellenzék az elmúlt években nem csinált meg”

Nem szabad, hogy az új választás legyen a legfontosabb követelése a tüntetés-sorozatnak – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában az egyik szervező. Gyetvai Viktor szerint az volt a hívószó, hogy sokan vannak, akik változást szeretnének, ezt a változást pedig nem a Fidesztől kell várni.

Gyetvai hozzátette nem reális cél az új választások kiírása, mert nincs bizonyíték választási a szervezett csalásra. Szerinte új választási rendszert kell alkotni a mostani aránytalan rendszer helyett.

Gyetvai Viktor a múlt szombati kormányellenes tüntetésre is kitért. A demonstráció-sorozat ezen a szombaton is folytatódik. Szerinte a szervezőknek óriási felelőssége van abban, hogy békésen, erőszakmentesen, de határozottan hallassák a hangjukat.

„Az a dolgunk, hogy az a sokszínű tömeget, amely részt vesz ezeken a tüntetéseken, ösztönözzük, hogy legyenek aktívak, vegyenek részt civilszervezetekben, saját kis közösségükben, próbálják megfogalmazni, hogy mit szeretnének, és hogy valamilyen közös minimumot összehozzunk” – mondta, hozzátéve: el kell kezdeni azt a munkát, amit az elmúlt években az ellenzék nem csinált meg.

Gyetvai Viktor szerint nem szabad hetente tüntetést tartanak, mert az egy idő után erodálódik. Szerinte ritkábban és fontos alkalmakkor kell demonstrációt hirdetni.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »