Ejtették a vádakat – Kočner nem bűnös a bacsfai golfpályával kapcsolatos ügyben

Ejtették a vádakat – Kočner nem bűnös a bacsfai golfpályával kapcsolatos ügyben

Nyitókép: Tomáš Benedikovič/Dennik N

A Speciális Ügyészi Hivatal felmentette Marian Kočnert a bacsfai golfpályával kapcsolatos ügyben – tájékoztatott a JOJ televízió.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) tavaly novemberben hitelezők megkárosításában való bűnrészességgel vádolta meg Marian Kočnert és további két személyt. A JOJ televízió információi szerint április elején az ügyész hatályon kívül helyezte a nyomozó végzését, majd újbóli cselekvésre szólította fel.

Hírdetés

Az Aktuality.sk információi szerint a Kočner elleni vádakat eljárási szabálytalanságok miatt ejtették. Az ügyet felügyelő ügyész elrendelte, hogy a nyomozó biztosítsa be az üggyel kapcsolatos összes szükséges bizonyítékot.

A jelenleg fogságban lévő Marian Kočnert hitelezők megkárosításával gyanúsították a bacsfai golfpálya megszerzése kapcsán.

Az ügyről a tavaly brutálisan meggyilkolt Ján Kuciak számolt be még 2017-ben. Akkori cikkében lerántotta a leplet az egész csalási rendszerről, melyben Kočner a golfpályára kapott banki kölcsönből származó pénzt végül postaládacégeken keresztül, adó-visszaigénylésekkel és különféle követelések útján játszotta saját kezére. Az ügyben a számszerűsített kár körülbelül 21 millió euróra rúg.

Noviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »