EHF-kupa-továbbjutással búcsúzott a Ploiești-i CSM

EHF-kupa-továbbjutással búcsúzott a Ploiești-i CSM

Kettős győzelemmel, magabiztosan jutott tovább az EHF-kupa első köréből a Ploiești-i CSM női kézilabdacsapata, de úgy tűnik hiába a Neistin ellen aratott 26-24-es feröeri és a hétvégi 31-20 arányú hazai siker, mert a prahovai együttes várhatóan „lehúzza a rolót”. 

imageResize_b

Hétfőn értesítik arról a Román Kézilabda-szövetséget, hogy nem maradtak játékosaik, ezért nem tudnak pályára lépni a Roman ellen a hazai élvonalbeli pontvadászat második fordulójában – az első fordulóban 26-25-re kikaptak a vendég Zilahtól. Mint beszámoltunk róla, a helyi polgármesteri hivatal gazdasági igazgatója a klub szerint hibás jogi aggályokra hivatkozva befagyasztotta az önkormányzati támogatást, ezért a hónapok óta fizetés nélkül dolgozó kézilabdázók folyamatosan távoztak, hogy mostanra az utolsó hét sportoló és Neven Hrupec edző is elbúcsúzzon.

Utóbbiak részben amiatt tartottak ki, mert a CSM szabadkártyával indulhatott az EHF-kupában, visszalépésük pedig negatívan hatott volna a teljes romániai kézilabdázásra. A Neistin elleni mérkőzéseket különböző szponzorok segítségével tudták csak lejátszani.

A női EHF-kupában egyébként a Brassó már múlt héten továbbjutott a második fordulóba, míg Szűcs Gabriella csapata, a Brăila a szombati 43-12-es győzelme előnyével lép pályára vasárnap este a luxemburgi Dudelange elleni visszavágóra. A moldvai együttes mindkét mérkőzését hazai pályán játszotta, miután a hazai pontvadászat második fordulójából előrehozott mérkőzésen 37-25-re múlták felül a vendég Slobiziát.

A bajnokság további hétvégi eredményei: Zilah–Bukaresti CSM 17-31, Kolozsvári U–Disznód 31-31.

A hazai férfi élvonalbeli bajnokság már a negyedik fordulónál tart, amelynek hétvégi meccsei alkalmával a címvédő Dinamo és a Székelyudvarhelyi KC is megőrizte veretlenségét. Előbbi Temesváron nyert 34-33-ra, míg utóbbi hazai környezetben múlta felül 29-23-ra a Szatmárnémetit. A hargitai találkozónak jótékonysági jellege is volt, mert a megyei asztalitenisz-egyesület kezdeményezésére a teljes bevételt felajánlották az árván maradt Vetésy-ikreknek. A belépőkből és a csarnokban elhelyezett perselyekből összesen 6668 lej gyűlt össze.

A többi eredmény: Torda–Steaua 33-26, Resicabánya–Călărași 27-17, Suceava–Dél-Dobrudzsa 28-35. A Bukaresti CSM–Focșani találkozót hétfőn 17.30 órától a DigiSport és a DolceSport élőben közvetíti.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »