Éhezés vár az aleppóiakra

Bezártak az üzletek, kifogynak az élelmiszer-készletek, 275 ezer emberre vár éhezés, ha nem jutnak be a segélyszállítmányok.

Az ország második legnagyobb városa 2012 óta megosztott, nyugati felét a szíriai hadsereg, keleti részét a két tucatnyi fegyveres felkelőszervezet tartja ellenőrzése alatt. A területen folyó harcok miatt a város keleti felébe vezető út járhatatlan.

Aleppóban a napokban is heves harcok dúltak, számos üzlet bezárt, kifogynak az élelmiszer-készletek. Az ENSZ szerint aggasztó a város keleti részében elzártan élő mintegy 275 ezer ember sorsa. A világszervezet ezért felszólítja a konfliktus minden résztvevőjét, szavatolja a segélyek biztonságos és akadálymentes bejutását Aleppóba.

Oroszország július 28-án bejelentette, hogy a szíriai kormányerőkkel együtt humanitárius műveletbe kezd, folyosókat nyitottak a területet elhagyni szándékozó lakosoknak. Ezzel egy időben az ENSZ felajánlotta, hogy átvállalja a humanitárius folyósokkal kapcsolatos feladatokat, amit Moszkva is támogat.

Az ENSZ vasárnap gyermektápszert, élelmiszert, ivóvizet, egészségügyi cikkeket juttatott el az ország középső részén lévő Homsz tartomány Hula városába, a hatóságok azonban ismét elkobozták a segélyszállítmányban lévő sebészeti eszközöket.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Átfogó műveletet indítottak Aleppó kiürítéséreTörökország szerint mecseteket, kórházakat és iskolákat bombáztak az oroszok AleppóbanMoszkva: török csapatok harcolnak Aleppó közelébenRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Aleppó, éhezés, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »