Ehető tányérral csökkentenék a műanyagszennyezést

Ehető tányérral csökkentenék a műanyagszennyezést

 

Remek ötlettel állt elő egy dél-afrikai startup vállalkozás: hogy csökkentsék az óriási mértékű műanyagszennyezést, amelynek jelentős hányadát az élelmiszerek csomagolása és a műanyag tányérok és evőeszközök teszik ki, praktikus, ehető alapanyagból készült tányérok gyártásába kezdett.

Az ételekhez használt csomagolások jelentős része az óceánokban végzi, ami nagyban veszélyezteti a vizek élővilágát. A műanyaghulladékok lebomlási ideje pedig több száz év is lehet – olvasható a hirado.hu hírei közt.

Az ENSZ szerint a világon évente 300 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, de ennek csak 14 százalékát hasznosítják újra.

Hírdetés

Egy dél-afrikai startup vállalkozás, a Munch Bowls, hogy javítson ezen a kritikus állapoton biológiailag lebomló, búzából készült tányérokat állít elő, amelyeket az étkezés során el is lehet fogyasztani.

A különleges tányér vegán, forró folyadékot is képes megtartani akár öt órán keresztül, továbbá 15 hónapig tárolható a gyártást követően.

A cég szerint terméke kitűnő kellék piknikekhez, partikhoz vagy céges rendezvényekhez.

A startuphoz már érkeztek megrendelések hotelektől és vendéglátóiparral foglalkozó vállalatoktól Dél-Afrikától kezdve Belgiumból, Szingapúrból és Dubaiból is.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »