Egyvalami változatlan a bezárt iskolákban

Egyvalami változatlan a bezárt iskolákban

A fővárosban és Pest megyében még mindig nincs elég iskolaőr, az ország többi részén ugyanakkor a járványhelyzetben sem maradtak feladat nélkül a bűnmegelőzési szakemberek.

Csaknem ötszáz iskolában álltak munkába tavaly szeptemberben az iskolaőrök, a tanév eleji nyüzsgésnek azonban sok intézményben már nyoma sincs, hiszen november óta online oktatás zajlik a középiskolákban. Hétfőtől pedig egy hónapra kiürülnek az általános iskolák is.

A Magyar Nemzet a rendőrségtől úgy tudja, a digitális átállás őszi elrendelésekor körbekérdezték az igazgatókat, hogy továbbra is igényt tartanak-e az iskolaőrök napi szintű szolgálatára. Mint kiderült,

az iskolák többségében kérték, hogy maradjon az iskolaőr,

Hírdetés

mert a kiscsoportos konzultációk vagy a szakmai gyakorlatok zavartalan megtartását így látják biztosítottnak – írja a napilap.

De nem kellett elbocsátani azokat sem, akikre helyben nem volt szükség, ilyen esetekben átvezényelték az illetőt másik iskolába – úgynevezett társ­iskolaőrnek –, és vannak néhányan, akik ideiglenesen a helyi rendőrkapitányságon kaptak bűnmegelőzési feladatokat.

Az online oktatásra történő átállás egyébként összesen 73 iskolaőrt érintett eddig, a következő hónap során pedig várhatóan még többen kapnak pótfeladatokat az iskolazár kiterjesztése miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »