Együttműködést kötött több közbeszerzési hatóság

A Közbeszerzési Hatóság, illetve a hatóság keretében működő független Közbeszerzési Döntőbizottság nemzetközi együttműködést kezdeményezett a visegrádi négyes tagországok (Cseh Köztársaság, Lengyelország és Szlovákia), valamint Horvátország és Szerbia társzervezeteivel – tájékoztatott a magyar hatóság.

A Közbeszerzési Döntőbizottság közölte: az együttműködés célja a közbeszerzési jogorvoslati rendszer eredményességének, hatékonyságának és átláthatóságának javítása.

A magyar V4-es elnökség keretében a hazai közbeszerzési szervezet kedden, Budapesten harmadik alkalommal szervezett nemzetközi szakmai rendezvényt a régiós tapasztalatcsere ösztönzésére – olvasható a közleményben.

A rendezvény keretében szó esett a hamarosan bevezetésre kerülő elektronikus kommunikáció szabályairól, az üzleti titok védelméről, illetve a jogorvoslathoz való jog érvényesülésének garanciáiról.

A Közbeszerzési Döntőbizottság olyan speciális jogállású szervezet, amelyet a jogalkotó a közbeszerzési eljárásokat érintő egyes jogviták intézésére hozott létre.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »