Együttműködési megállapodást írt alá a tartományi kormány és a NALED

Együttműködési megállapodást írt alá a tartományi kormány és a NALED

A tartományi kormány és a helyi szintű gazdasági fejlesztéssel foglalkozó szövetség (NALED) együttműködési megállapodást írt alá, amely hozzájárul majd a helyi közösségek munkájának rendezéséhez, a beruházókkal kialakított viszony javításához, valamint a befektetések és a munkahelyek növeléséhez Vajdaságban és a gyorsabb gazdasági fejlődéshez is, közölte Igor Mirović tartományi kormányfő.

„Sok olyan téma van, amelyről konzultálni fogunk a NALED-del és a segítségét kérjük. Azokról van szó, amelyek a helyi önkormányzatokkal együttműködő helyi gazdaságfejlesztési irodák munkájára vonatkoznak, de azokról is, amelyek a helyi gazdaságfejlesztés népszerűsítésével kapcsolatosak” – magyarázta Mirović.

Goran Kovačević, a NALED igazgatóbizottsági elnöke hangsúlyozta, a helyi önkormányzatokkal folytatott sikeres együttműködés azt az üzenetet közvetíti, hogy a községek képesek beruházók befogadására. Véleménye szerint Vajdaság és Újvidék megfelelő terep a sikerek eléréséhez, s az együttműködés csúcspontjának nevezte a kedvező üzleti környezetről szóló tanúsítvány megszerzésének folyamatát, amely hozzájárul a helyi önkormányzatok teljes hatékonyságához.

Ana Brnabić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter elmondta, a most aláírt megállapodás a tartományi kormány és a NALED júliusi egyeztetésének gyümölcse. Hozzátette, reméli, hogy a megállapodás konkrét eredményeket hoz majd a városok és a községek fejlődése terén, amely a szerb kormány egyik prioritása, írja a 021.rs.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »