Együttes ülést tart a közeljövõben a román és a moldovai kormány

Együttes ülést tart a közeljövõben a román és a moldovai kormány

Együttes ülést tart a közeljövőben Románia és a Moldovai Köztársaság kormánya – jelentette be kedden Pavel Filip moldovai miniszterelnök, miután fogadta román hivatali kollégáját, Viorica Dăncilát.

Az egyeztetést követő nyilatkozatában Filip hangsúlyozta, megbeszélésük során arra a következtetésre jutottak, hogy kiválóak a román-moldovai kapcsolatok, és a „még eredményesebb párbeszéd” érdekében újabb együttes kormányülés szervezéséről döntöttek, amelynek ezúttal Chişinău adna otthont.

Hírdetés

A miniszterelnök köszönetet mondott román hivatali kollégájának a moldovai integrációs törekvések támogatásáért, és rendkívül jelentősnek nevezte Viorica Dăncilă chişinăui látogatását, hangsúlyozva, hogy „mindig is Románia volt a Moldovai Köztársaság legkövetkezetesebb támogatója, és jelenleg is az”.

Viorica Dăncilă úgy nyilatkozott a találkozót követően, hogy a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése az általa vezetett kormány egyik prioritása, a Moldovai Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozása pedig stratégiai cél Románia számára.

A román miniszterelnök hozzátette, az egyeztetésen számba vették a két ország megvalósítás alatt álló közös projektjeit, újabb együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak, ugyanakkor Pavel Filip ismertette azokat a belső reformintézkedéseket, amelyek az Európai Unióhoz való csatlakozás előfeltételei.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »