Együtt: Látnunk kell a közmédiás szerződést

Miért fizetett az MTVA 120 millió forintot domainekért és webhelyekért Várhegyi Attila családja cégének? Az Együtt kijelentette, a közmédiának immár muszáj ezt nyilvánosságra hoznia.

Megsértette a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogot az MTVA – az Együtt közleménye szerint ebben igazat adott a pártnak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. A Szigetvári Viktor vezette szervezet azután fordult a hivatalhoz, hogy a Direkt36 feltárta: az MTVA cége 110 honlapot vett meg 120 millió forintért. Szigetvári feljelentést tett, ugyanakkor a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, ezért a pártvezető a NAIH-hoz fordult. A hivatal pedig úgy látta az Együtt szerint, hogy nem szabadott volna titkolózni.

A párt ezért felszólította az MTVA-t: tegye közzé a vagyonértékelést, amely alapján kifizették a 120 millió forintot a domainekért és a webhelyekért Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár családja cégének. „Itt közpénzről van szó, így a magyar polgároknak joguk van tudni, mire költi azt az MTVA” – zárult az Együtt szombati közleménye.

A Direkt36 márciusban számolt be róla: a közmédia cége, az Új Média és Teletext Kft. 120 milliót költött 2014 májusában a 110 netes oldal és domainnév megvásárlására. A domainek egész hasonlóak voltak, nagy részük egy városnevet és a hirado.hu szót tartalmazta, a Direkt36 szerint pedig ezekhez ingyen vagy pár százezer forintért is hozzájuthatott volna az állami cég. A domaineket a Várhegyihez köthető cég, a Magyar Híradó Kft. adta el. Várhegyi és hozzá valamilyen módon köthető cégek egyébként is több mint 90 millió forint értékben kaptak tanácsadói és egyéb megbízásokat az Új Média és Teletext Kft.-től, valamint az MTVA-tól az utóbbi években.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »