Egyszerűen szünetel az ellátás Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán

Előreláthatólag néhány napon belül újra lesz ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán – közölte az intézmény honlapján.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei egészségügyi intézmény pénteken reggel tette közzé honlapján, hogy átmenetileg szünetel a gyermekellátás a kórházban, helyettesítésre az Emberi Erőforrás Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki.

A közlemény szerint a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán az újszülöttek ellátását és felügyeletét az átmeneti időszakban a sátoraljaújhelyi városi házi gyermek szakorvosok bevonásával biztosítják.

A kórház vezetésének szombati tájékoztatása szerint a gyermekellátás szünetelése csak átmeneti, néhány napig tart, várhatóan a jövő héten az ellátás folytatódik.

Jobbik: mindez tökéletesen beleillik az Orbán-tervbe

A valóság megint rácáfolt a Fideszre. Miközben a kormány álhírgyártással vádol mindenkit, aki az egészségügy problémáiról beszél, a sátoraljaújhelyi kórházból elfogytak a gyermekorvosok – írja közleményében a Jobbik.

Mikola Gergely, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. OEVK jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje szerint mindez tökéletesen beleillik az Orbán-tervbe, amiről tavaly év végén Demján Sándor beszélt, ami arról szól, hogy a kórházak számát radikálisan csökkenteni kell.

A Jobbik évek óta figyelmeztet, hogy a B.-A.-Z. megyei aktív betegellátás leépítésével közel 700 ezer beteg ellátása fog a miskolci székhelyű megyei kórházra hárulni, ami az ellátórendszer összeomlásával fenyeget.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »