Egyszerű és technikás népdalokat is meg lehet tanulni a FolkEmbassy karaoke DVD-jével

Nagyon egyszerű népdalokat, de technikásabb magyarszováti, mezőségi darabokat is meg lehet tanulni a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség népzenei karaoke DVD-je segítségével – közölte a zenekar vezetője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Rosonczy-Kovács Mihály azt mondta: a több mint hétórányi anyagot tartalmazó Felsütött a nap az égre című kiadványt kifejezetten azoknak készítették, akik szeretik a népzenét, de nincsenek benne napi szinten a táncházmozgalomban. A DVD megalkotásának két vezérelve a hitelesség és a használhatóság volt – tette hozzá.

Utóbbi jegyében karaoke kezelőfelületet alakítottak ki: a nyelvválasztó gomb megnyomásával elnémítható az énekes, így zenekari kíséretre lehet dalolni, miközben a képernyőn folyamatosan olvasható a szöveg.

Hetényi Milán zenész arról beszélt, hogy a kiadványnak a tanításban is hasznát lehet venni.

A duplalemezt csütörtökön mutatják be az óbudai Kobuci kertben, az eseményen a FolkEmbassy mellett többen fellépnek a DVD közreműködői közül. Az előadást követően táncházzal folytatódik az este.

MTI

The post Egyszerű és technikás népdalokat is meg lehet tanulni a FolkEmbassy karaoke DVD-jével appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »