Egyszerű a Fradi-képlet: győzni kell

Egyszerű a Fradi-képlet: győzni kell

Ma este a Ferencváros Razgradban zárja az Európa-liga csoportkörét. A képlet egyszerű, akár egy döntőben: a Fradi továbbjut, ha nyer. Ha nem tud győzni, kiesik.

Magyar klubcsapat az európai kupaporondon bevezetett csoportkörrendszer megteremtése óta még soha nem ért el olyan sikert, amilyenre a zöld-fehéreknek most lehetőségük van: sem hajdanán Novák Dezső gárdája a BL-ben, sem a zöld-fehérek következő generációja az UEFA-kupában, sem a DVSC a BL-, majd az UEFA-kupa-selejtezőjében, sem pedig kétszer a Vidi az Európa-ligában nem érte el a tavaszi folytatást.

Szergej Rebrov alakulata ezt teljesítheti, ha győz a Ludogorec ellen Razgradban. Ahogyan nyert már a nyáron is ugyanott, igaz, a Ludogorec legutóbbi budapesti fellépése azt sugallja, nagy a különbség a bolgár bajnok nyári és őszi formája között.

Hírdetés

Mindazonáltal a Ludogorec nem sebezhetetlen pályaválasztóként: nem csupán nyáron a Ferencvárostól kapott ki, hanem aztán nemrégiben az Espanyoltól is. A Fradi ellenben idegenben jobban szerepelt eddig, mint a Groupama Arénában, a nyár közepén indult nemzetközi menetelés során még egyetlen vereséget sem szenvedett.

A bolgár csapat továbbra is uralja hazája bajnokságát, még veretlen az idényben, de a legutóbbi két fordulóban nyeretlen maradt, nagyjából hasonló a mérlege, mint a magyar bajnoknak. A hétvégén otthon játszott döntelten a Cserno Moréval.

„Ebben a kiélezett helyzetben mindkét félnek mentálisan és csapatként is helyt kell állnia. Nem túl jó, hogy eddig egyetlen magyar csapat sem élte túl a csoportkört. De nem szeretnék nyomást helyezni a játékosokra, ennek megfelelően azt mondtam nekik, hogy ezt ne nyomásként éljék meg, hanem motivációként, hogy történelmet írhatnak” – mondta az ukrán vezetőedző a Ferencváros ma este 21 órakor kezdődő mérkőzéséről, amelyet a Sport1 közvetít.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »