Egyszeri, 100 eurós segélyt folyósítanak a rászorulóknak

Egyszeri, 100 eurós segélyt folyósítanak a rászorulóknak

A kormány szerdai ülésén 100 eurós egyszeri segélyt hagyott jóvá az infláció miatt nehéz helyzetbe került személyeknek, konkrétan a nevelőszülőknek, az anyagi szükséghelyzetben lévőknek, a gondozást biztosítóknak, valamint a fogyatékkal élők mellett személyi asszisztensi feladatokat ellátóknak.

Az Eduard Heger (OĽaNO) vezette kabinet a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzet idején módosított egyes, a szociális, családügyi és foglalkoztatási területet érintő kormányrendeleteket. Most a járvány következtében növekvő infláció miatt, az áremelkedések kompenzálására májusban egyszeri 100 eurós segéllyel egészítik ki a nevelőszülők, az anyagi szükséghelyzetben lévők és a gondozók járandóságát – közölte a szociális, család- és munkaügyi minisztérium.

Hírdetés

Ugyancsak javasolták 100 eurós segély kifizetését azoknak a személyeknek is, akik 2022 első negyedévében személyi asszisztensi feladatokat láttak el legkevesebb 12 órán át. Az intézkedés azokat érinti, akik nem részesülnek gondozási juttatásban, de teljesítik a törvényes feltételeket ahhoz, hogy az állam fizesse helyettük az egészségbiztosítási járulékot, mivel 80 évesnél idősebb közeli hozzátartozót gondoznak.

A tárca tájékoztatása szerint közel 219 ezer ember részesül 100 eurós támogatásban, amelyet a jogosultak júniusban kapnak készhez. Erre a célra körülbelül 22 millió eurót különítettek el.

(NZS/Felvidék.ma/info.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »