Egységes, közös pártban gondolkodnak – erről állapodott meg az MKP-Híd-Összefogás delegációja

Az egységes magyar érdekképviselet érdekében egy közös pártot alakít ki a Magyar Közösség Pártja, a Most-Híd és a Magyar Közösségi Összefogás – jelentette be a három párt elnöke az MKP székházában zajló hárompárti egyeztetés után.

Ez egy történelmi pillanat – kezdte a sajtótájékoztatót Forró Krisztián, az MKP elnöke, hozzátéve, a mai tárgyalás során a tárgyaló fele egyetértettek abban, hogy a felvidéki magyarság érdeke, hogy ismét legyen egy erős magyar érdekképviselet.

– jelentette ki az MKP elnöke.

Hírdetés

Forró elmondta, a közös párton belül munkacsoportok alakulnak majd. Az egyik ilyennek a politikai program megalkotása lesz a feladata, a másik pedig a közös párt szerkezetét hivatott megoldani.

– fogalmazott. 

Sólymos László örül, hogy létrejött a hárompárti találkozó. Elmondása szerint  legfontosabb az, hogy egységes és demokratikus pártot szeretnének létrehozni, amely egy európai párt lesz erős kisebbségi és regionális képviselettel.

– mondta Sólymos, aki hozzátette, hogy  augusztus 20-án a felek aláírják egy deklarációt, ezzel is megerősítik az együttműködést.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »