Egyre zöldebbé válik Dunaszerdahely

Egyre zöldebbé válik Dunaszerdahely

A Föld napján kezdődő program keretein belül Dunaszerdahely város önkormányzata több mint 100 fát, megközelítőleg 800 bokrot, valamint több tízezer egynyári virágot tervez kiültetni idén tavasszal.

A város zöldebbé válását szolgáló projekt többek között a település arculatának javításában is szerepet játszik. Harmanovsky Viktor, a város főkertésze kérdésünkre elmondta, hogy változatos fajtákat választottak, japán díszcseresznyék, fűzfélék, szivarfák, gyertyánok és juharok is helyet kapnak a város zöldövezeteiben.

A munkát több helyszínen is megkezdték, a Jesenský utcában hamarosan további cserjéket ültetnek, a keleti lakótelepen található idősotthon lakói számára egy teljes parknyi növény kerül telepítésre, valamint a csütörtök délelőtti órákban a Városháza téren japán díszcseresznyék kaptak helyet.

„Itt élünk, ez a szülőföldünk, ez a szülővárosunk”

Hírdetés

Karaffa Attila alpolgármester fontosnak tartja, hogy a dunaszerdahelyiek magukénak érezzék és óvják a helyi zöldövezeteket, éppen azért örültek az ezzel kapcsolatban érkezett lakossági javaslatoknak. Elárulta az is, hogy a jövőben egyéb projektek kivitelezését is tervezik majd.

– tette hozzá az alpolgármester.

 

Az ültetéssorozat az ősszel folytatódik, a programot a város zöldebbé tételére szánt költségvetésből fedezik, s a főkertész megosztotta velünk azt is, hogy a holnap átadásra kerülő körforgalom környezetében szintén helyet kaptak a város arculatát szépítő változatos növények.

(Edmár Attila/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »