Egyre zavarosabb Gyurcsány vagyonnyilatkozata

Nem tüntette fel bécsi bankban tartott számláját Gyurcsány Ferenc, de azzal is megszegte a vagyonnyilatkozat-kitöltési útmutató előírásait, hogy nem részletezte, hogy milyen portfóliókban tartja több száz millió forintos értékpapír-állományát – számolt be a Magyar Idők.

Január 31-ig kellett leadniuk vagyonnyilatkozatukat a képviselőknek. Ebből kiderült, hogy a DK elnöke az egyik leggazdagabb képviselő.

Hírdetés

A törvényi előírással szemben azonban Gyurcsány „megfeledkezett” bécsi számlájáról és azt sem részletezte, hogy milyen értékpapír portfóliókban tartja mintegy 605 millió forintnyi megtakarításának. A határidő lejárta után napokkal közösségi oldalán ezt nyilvánosságra hozta ezt.

Már 2016-ban is volt számlája az osztrák elit bankban Gyurcsány Ferencnek, derítette ki a Magyar Idők. A napilap információja szerint a kormányfőnek már 2016-ban is volt számlája Bécsben, ebben az évben még több mint 180 millió forint lapult a Schoellerbankban, vagyis mintegy 30 millióval több, mint jelenleg.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának tájékoztatása szerint a konzervatív lap főszerkesztője kezdeményezett elsőként vagyonnyilatkozati eljárást Gyurcsány Ferenccel szemben. A Magyar Idők szombati számában közölte, főszerkesztőjük azt kérte a mentelmi bizottságtól, ellenőrizzék a Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában foglaltak valóságtartalmát, kérjék be tőle a vagyonnyilatkozatában feltüntetett vagyoni, jövedelmi és érdekeltségi viszonyokat igazoló dokumentumokat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »