Egyre valószínűbb, Sulíkék szerdán ultimátumot adnak a kormányfőnek: vagy Matovič távozik a kormányból, vagy ők

Egyre valószínűbb, Sulíkék szerdán ultimátumot adnak a kormányfőnek: vagy Matovič távozik a kormányból, vagy ők

A DenníkN azt írja, egyre valószínűbb, hogy Richard Sulík és az SaS szerdán ultimátumot ad a kormányfőnek. Ha Igor Matovič nem lép vissza a pénzügyminiszteri poszttól, akkor a párt távozik a kormányból.

A portál ugyan nem konkretizálja, honnan szerezték az erre vonatkozó információt, de azt írják, szinte biztos az ultimátum. Azt nem csak a párt kormányzati funkcióban lévő politikusai, hanem szinte minden parlamenti képviselőjük és egyéb, regionális politikusuk is támogatja. 

Hírdetés

Az ultimátum állítólag szeptember elejéig szólna, de a portál forrásai szerint ez még alku tárgya lehet.

Az SaS néhány parlamenti képviselője ugyan azonnali távozást szorgalmaz, de ez a lépés nem találkozik a többség akaratával, így ilyesmire szinte biztosan nem kerül sor. A párt Országos Tanácsa szerdán ül össze, hogy döntsön a továbbiakról. A portál azt írja, az ultimátumról már a kormányfőt is értesítették, de egyelőre sem Eduard Heger, sem más kormánypárti politikus nem reagált a (várható) lépésre.

Amennyiben az SaS távozna a kormányból, a koalíció elveszítené parlamenti többségét, kisebbségi kormányzás formájában folytathatná a munkát, néhány független képviselő állandó segítsége mellett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »