Egyre többen érkeznek illegálisan Lengyelországba

Egyre több határsértés történik Lengyelország déli határán, melyre a keleti szakaszról terelődtek át a migrációs útvonalak; 2016 első három negyedévében a lengyel határőrök összesen 5,7 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel ott – írja a Rzeczpospolita lengyel napilap szerdán.

A lap szerint aktívabbak lettek az embercsempészbandák. Míg néhány évvel ezelőtt a szervezett embercsempészettel  mindenekelőtt a lengyel határ keleti szakaszán, az ukrán és a litván határon kellett szembesülni, jelenleg a migrációs útvonalak Lengyelország déli részére irányulnak – idézett a Rzeczpospolita névtelenül nyilatkozó határőröket. A lap ennél pontosabban nem jelölte meg, hogy a lengyel határ mely szakaszáról van szó.

A csempészbandák többek között szíriai, török, iraki  állampolgárokat és csecseneket visznek át a nyugat-európai országokba az általában tranzitországnak tekintett Lengyelország területén.

A lengyel határőrség 2016 első három negyedévében 5,7 ezer határsértőt tartóztatott fel, ami 380-nal több, mint az előző év azonos időszakában. A Rzeczpospolita szerint az illegális határátlépések többségét – 4,3 ezret – Lengyelországba való belépéskor regisztrálták. A cikk nem fejti ki, hogy a Lengyelországot elhagyó többi határsértőt melyik határon tartóztatták fel. A lengyel sajtó az utóbbi hónapokban mindenekelőtt a lengyel-német határon át Nyugatra irányuló migrációról számolt be.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »