Egyre több romániai turista foglal szállást az utazás előtti napokban

Egyre több romániai turista foglal szállást az utazás előtti napokban

Jelentősen, 25 százalékkal e­melkedett tavalyhoz képest azoknak a romániai turistáknak az aránya, akik az utolsó pillanatban, egy héttel vagy alig néhány nappal az utazás előtt foglalnak szállást, ez pedig a 35–50 évesekre jellemző – közölte a Paravion, Románia legnagyobb online utazási ügynöksége.

hotel-bell-ipad_b

A cég szerint ez főként az elmúlt időszakban történt – elsősorban törökországi – politikai eseményeknek és terrorcselekményeknek tudható be. Az utolsó pillanatban szállást foglaló üdülők nagy része egyébként Görögországot, Spanyolországot és Portugáliát választja. A Paravion vezetői rámutattak: sokan lemondtak a jó ideje lefoglalt törökországi nyaralásról, amely helyett inkább más célpontok felé utaznak.

Remus Vişan, az utazási iroda igazgatója rámutatott: a 20–30 év közöttiek és a 60 év körüli üdülők más-más célpontot választanak, és költségvetésbeli különbség is van a korosztályok között. A fiatalabbak átlagosan 700 eurót szánnak a vakációra, ez elegendő két személy számára a menettérti repülőjegyre, és a félpanziós szállásra, az idősebbek pedig valamivel többet, 800 eurót költenek ugyanilyen feltételek mellett. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »