Egyre több osztályt zárnak be a Dunaszerdahelyi járás iskoláiban

Egyre több osztályt zárnak be a Dunaszerdahelyi járás iskoláiban

A Dunaszerdahelyi járás iskoláiban fokozatosan zárják be az alapiskolák alsó és felső tagozatos osztályait, valamint a gimnáziumokban is vannak olyan osztályok, amelyeknél az online tanítás zajlik. A pedagógusok próbálnak kitartani a jelenléti oktatás mellett, de a diákok mellett egyre több tanárt is legyűr a betegség. 

Dunaszerdahelyen az alapiskolák szinte csak pár osztállyal működnek, a többit otthoni karanténra küldték az igazgatók. Az osztályok vagy hét, vagy pedig tíz napig vannak karanténban attól függően, hogy a diákok hajlandóak-e elvégezni a PCR tesztet, mert így a karantén ,,csupán” hét napig tart. 

A Kodály Zoltán Alapiskolában tíz osztály volt online oktatásban. Ibolya Olivér igazgató portálunknak elmondta, a diákok alighogy visszajöttek a téli szünetről, már újra maradhattak otthon karanténban.

„Valaki csak két-három napot járt iskolába. Most egyébként a diákoknak nagyon nehéz visszaszokniuk a jelenléti oktatásra és fegyelmeznünk is rendkívül nehéz őket” – mondta el az igazgató.

A Szabó Gyula Alapiskola igazgatója, Nagy Árpád elárulta, ma már hét osztály volt karanténban, múlt héten viszont egy osztályban sem mutattak ki fertőzött diákot a tesztek. Nem tudják, hogy a jövő hét folyamán hogyan tartják majd meg az órákat és hány osztállyal, de az igazgató hozzátette, jelenleg csak egy pedagógus tartózkodik házi karanténban, postcovid tünetekkel. 

Hírdetés

A dunaszerdahelyi Szent János Egyházi Alapiskola megbízott igazgatónője, Nagy Szilas Ildikó azt nyilatkozta, a komplett alsó tagozatot le kellett zárniuk,

ugyanis a napközis pedagógus lett beteg, aki a legtöbbet érintkezett a tanulókkal. „Az alsó tagozat tehát online oktatásban részesül, a felső tagozatosokkal még a jelenléti forma működik, ilyen az, amikor egy kis iskolában összedől a dominó” . 

Soóky Marián, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatója ma plusz két osztályt záratott be, így jelenleg hat osztály tart zárva az intézményben. „A fele alsó, a másik fele pedig felső tagozatos osztály, ráadásul két első osztályról is szó van. A pedagógusok közül egy tanár és két asszisztens van a fertőzöttek között. 

Somorján, a Corvin Mátyás Alapiskolában Mészáros Péter igazgató szerint több diák jár az iskolába, mint tanár, vagyis a pedagógus kollégák közül lettek többen betegek.

„Jelenleg nyolc osztályunk van bezárva, szervezésileg iszonyú nehéz ezt a helyzetet oldani. Véleményem szerint az lenne a legjobb megoldás, ha a felső tagozatosokat online oktatásra válthatnánk egy ideig, mert kollégák nélkül bonyolult a helyettesítéseket is megoldani” – fogalmazott Mészáros Péter.

Az oktatás akkor hatékony leginkább, ha kizárólag jelenléti tanítás zajlik, de ez most valóban nagyon bonyolult, és remélik, hamarosan újra visszaállhatnak a régi kerékvágásba.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »